Григорій Тютюнник Дивак.1. 3. Перекажіть епізод, у якому Матильда Петрівна поставила двійку хлопчику від імені вчительки.

. 16

Пошаговый ответ

27.03.2023, проверен экспертом
Разблокировать ответ

Відповідь:

Я вже так багато років працюю у школі, скількох діток я навчала, але цей хлопчик таки особливий. Він такий дивний. Щось у ньому є таке... Про нього, як і про Тараса Шевченка, можна сказати:  "з нього буде або щось дуже добре, або велике ледащо". От і останнього разу. На уроці малювання я  дала завдання дітям - намалювати невеличкого горщика. Детально розповіла про важливість таких перегнійних горщиків у сільському господарстві, про те, що цього горщичка мені спеціально передали з нашого колгоспу, і про те, як усі працівники сподіваються, що з наших діток виростуть гарні помічники. Учні старанно малювали. Всі малюють горщики, а Олесь намалював дятла. Змушена зізнатися, що дятел у нього вийшов дуже гарний, але як же мені його оцінювати? Виходить, що мій учень відбивається від колективу, підриває мій авторитет, не розуміє важливості розвитку сільського господарства. Я змушена була поставити йому двійку. А ще й за поведінку двійку поставлю, тому що Олесь залишив урок без дозволу .  

Пояснення:

Другие вопросы по предмету

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

mom? we've got some, but mine is the best! (мамы,у всех они есть,но моя лучшая)

расскажите о своей маме.

1.её имя (my mom's name

2.возраст (не обязательно) she

3.внешность.she has blue/green/brown eyes.

she has white/black/blond/etc. hair.

4. характер  she is kind, helpful,gentle , hilarious.

she cooks well, has good sense of  

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Я б написав так: Я хочу порадити хлопцям не бути такими розбишаками адже це може привести до поганих наслідків.Наприклад коли хлопці уявили себе тореадорами вони начали змущатися з контрибуції (корови)  а потім контрибуція розлючина гналася за ними по всьому селу. Одже не треба знаходити собі зайвих проблем. Буть ласка

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Що побачив Клим на гігантському екрані в секретній лабораторії ТТБ?

А. Як вони з Кактусом билися у візочках.

Б. Як він отримав двійку.

В. Як він тікав вулицею від Кактуса.

Г. Як викрали бабусю.

Машиною часу виявився:

А. «Запорожець». Б. «Москвич». В. Екскаватор. Г. Ліфт.

Повне ім’я бабусі Солі:

А. Софія. Б. Соломона. В. Софокла. Г. Соломія.

Який вірус розповсюджували синьоморди?

А. Заздрості. Б. Страху. В. Ненависті. Г. Грипу.

Хто винайшов чудодійну протиотруту?

А. Мати Клима. Б. Бабуся Соля. В. Клим Джура. Г. Сашко Смик.

Яким мистецтвом володіють синьоморди?

А. Передавати думки на відстані.

Б. Читати чужі думки.

В. Ставати невидимими.

Г. Мистецтвом переконувати.

Голос бабусі, записаний на спортивний свисток, повідомив, що ключ знаходиться:

А. Під килимком у ванній.

Б. У вазоні з калачиком.

В. У шухлядці письмового столу.

Г. На поличці у кухні.

Ким виявилася пані Соломія?

А. Видатним педагогом.

Б. видатною спортсменкою.

В. Видатною журналісткою.

Г. Видатним ученим.

Яку пісню найчастіше співає бабуся?

А. Про коня з сивою гривонькою.

Б. Про вишневий садок.

В. Про два дубки.

Г. Про зозулю.

Синьоморди мають великий досвід у:

А. Вирощуванні зернових культур.

Б. Створенні ліків.

В. Захопленні нових планет.

Г. Космічному кораблебудуванні.

Що робила мама Клима, коли виникала якась небезпека?

А. Співала пісню.

Б. Хапалася за голову.

В. Терла кінчик носа.

Г. Затиналася.

Чим були заповнені апарати з балонами у прибульців?

А. Газом.

Б. Киснем.

В. Воднем.

Г. Азотом.

10в

11г

12а

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Людиною потрібно бути завжди це не повинно залежати від того багатий ти чи бідний ти повинен бути людиною. Запам'ятай ти ніколи не знаєш як повернеться твоє життя можливо ти будеш просити тієї до Якщо навіть твій тато президент чи можливо прем'єр-міністр тобі потрібно залишатись людиною і допомагати всім і всюди. Життя одне тому твори добро , можна навіть сказати так будь людиною щоб до тебе ставились по людськи

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Вірш «Ти знаєш, що ти — людина?» по-симоненківськи простий, доступний для учнів. Та за філософською наснаженістю, могутньою гуманістичною напругою він належить до найвищих досягнень не тільки поезії Василя Симоненка а й усієї нашої літератури. Таке, на перший погляд, звичне питання — «Ти знаєш, що ти — людина?» — має глибокий філософський підтекст. Ти знаєш, що ти — людина? Отже, ти повинен знати, що ти — не бездушний гвинтик. Що ти повинен мати право на свободу, на визначення своєї людської гідності, на можливість жити так, як ти хочеш, і, нарешті, право на щастя. А чи є в тебе все це? Ти — цілий світ. Людина замислюється — а чи так я живу? Чи гідний я високого імені людини? Що треба зробити, аби залишити по собі добру пам’ять. А сьогодні все — озера, гаї, степи — для тебе. Отож проживи життя гідно, достойно людини, передай нащадкам те, що дістав ти в спадок від пращурів. Ось на такі роздуми наводить вірш, у якому на перший погляд нічого складного... І саме його простота й доступність і зумовлюють силу ідейно-художнього впливу твору на читача, змушують його переглянути своє ставлення до життя, до свого місця в ньому.

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

По-перше, звернемося до історії, Т.Г.Шевченко змалку відзначався різнобарвною фантазією. О.Підсуха писала: "Чи кожній дитині, скажімо, спаде на думку шукати залізних стовпів, що нібито підпирають небо, до чого вдався був шестирічний Тарас Шевченко?". Таких прикладів історія знає безліч, коли люди, особливо майбутні митці, виявляли здібності, а інколи й талант до певних мистецтв. Наприклад, Лесь Курбас у п'ятирічному віці створював лялькові вистави у себе вдома. Він писав: "За декорації служили мамині речі, за акторів - ляльки, а глядачі - сусідські діти. Ці пізнання виявилися у майбутній професії.

По-друге, у наші дні діти все менше замислюються над своїм покликанням. Краще грати у комп'ютер, аніж сидіти та думати про безмежність власного розуму й про своє покликання – це для них занадто нудно. І. Томан писав: "Молоді люди, буває, самі не знають, що б їм хотілося робити". У результаті, коли приходить час вступати у вищий навчальний заклад, діти слухають батьків. Потім, коли вони розуміють, що майбутній фах їм не подобається, а розчаровувати рідних не хочеться, виникає пригнічення, яке часто викликає депресії, а іноді й невроз, тобто найпопулярніші у наш час психічні розлади.

По-третє, я давно визначилася, чим мені хочеться займатися у майбутньому. Якось моя сестра сказала:" Я відвідала одну театральну студію, де зараз проходить набір абітурієнтів. Давай підемо туди!" Тож займаюся там більше трьох років, в мене з'явилося багато друзів, у нас багато спільного.

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

 держава повинна ставити на перше мiсце  потребностi народу, а не своi. Дослухатись до народу , а не робити добре тiльки для людей при посадах та грошах

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

удар по щоці, невдача, образа

безкоштовний, одержаний даром

козачок не знаю

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

«Момент» - світла і водночас печальна імпресіоністична новела Володимира Винниченка, у якій Шехерезада на мить зустрівся із чарівною панною. Ця мить у його житті – дивовижна і прекрасна, сповнена щастя, а згодом – муки.

         Панна Муся – дівчина, з якою познайомився Шехерезада на державному кордоні. Це справжня міська панна, гарно взута і одягнена. Особливо вразили оповідача її очі: «Очі горіли напруженням і були великі, прекрасні». Дівчина мала галантну поведінку, була навчена манерам. У образі Мусі втілюється ідея жіночності, особливої краси, таємничої незбагенності.

          Провівши разом лише мить, закохані більше ніколи не зустрілись, бо дівчина вважла, що для щастя необхідна лише мить, а все, що станеться потім – буденність. Саме тому Муся не схотіла подальших стосунків і залишила за собою лише приємний та світлий спогад, сповнений таємничості і загадковості.

Подробнее - на -

Українська література Українська література
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Іван Дробот запитав Петра Колодуба хоча той і начебто маленький і дуже неначебто здоровий, але про нього кажуть як про людину безстрашну, і звідки це все у нього береться.