12.12.2022 

3. Виписати, розкривши дужки, складні прикметники. 1.Жадібно всмоктувала земля (життє) дайне тепло, тяглась до
сонця незчисленними голками прорості, (ясно) фіалковими гронами
бузку, смолистим листом тополь і синюватими стрілками соснових
паростків. (Біло) крилими кораблями пливли (сліпучо) білі хмари,
швидко-швидко ромадились над обрієм димчастими гірськими
кряжами. 2. На півдні, біля неспокійного Чорного моря, запломеніли
буйним вогнем (рожево) блакитні квіти мигдалю.

. 15

Другие вопросы по предмету

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

До слова хвиль - хвилювати

живих - жити 

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Одеський,паризький,ризький,овруцький.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

 Легко бути ввічливою людиною?Це зависить від людини якщо людина груба ніколи не зким не вітаеться тоді їй важко буде бути ввічлтвою. Але якщо.Людина  вічливо розмовляе поводиться ввічливо с дитинстава то вона тоиб скаже що бути ввічливим не скаладно а навпаки легко.                                                                                         Если будут ошибки извиняюсь          

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

  Жар-птиця - казковий птах, персонаж російських казок, зазвичай є метою пошуку героя казки. Пір'я жар-птиці мають здатність світити і своїм блиском вражають зір людини. Жар-птиця вогняний птах, її пір'я блищать сріблом і золотом, крила як язики полум'я, а очі світяться як кристал. За розмірами вона досягає павича.

  Жар-птиця харчується золотими яблуками, які дають молодість, красу і безсмертя; коли вона співає, з її дзьоба сиплються перлів.

  Спів жар-птиці зцілює хворих і повертає зір сліпим. Залишаючи осторонь довільні міфологічні пояснення, можна зіставити жар-птицю із середньовічними, дуже популярними і в російській, і в західноєвропейській літературі розповідями про птаха Фенікс, що відроджується з попелу. Прототипом Жар-птиці є павич. Молодильні яблука, в свою чергу, можна зіставити з плодами гранатового дерева, улюблених ласощів Феніксів.

Кожен рік, восени, Жар-птиця помирає, а навесні відроджується. Іноді можна знайти випавше перо з хвоста Жар-птиці, внесена в темну кімнату, воно замінить саме багате освітлення.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
   Розповісти про добру людину,яка вчить творити добро, пропоную так:
   Моя мама дуже добра та щира жінка. Своїм прикладом вона вчить мене творити добро.Матуся любить мене та робить усе можливе для мого щастя. Проте вона радо допомагає й іншим людям та тваринам, які потребують цього. Мама підгодовує безхатченків, взимку виносить їм ковдри, піклується про тварин. Люди поважають її за сердечність та шанують вміння співпережвати. Я сподіваюсь, що виросту дуже схожою на неї.
Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
Кореспондент. Доброго ранку. Я - Ганна, кореспондент журналу "Школяр". Чи є у вас пара хвилин, щоб відповісти на декілька питань? 

Петро. Доброго ранку! Звісно, Ганно, із задоволенням. Мене звати Петро, я вчуся у восьмому "б" класі.  

К. Скажіть, Петро, ким ви хочете стати, коли виростете?

П. Звісно, я хочу стати щасливою людиною.  

К. А щодо професії? Ви вже знаєте, яку професію оберете?

П. Так. Я хочу бути лікарем.

К. А яким саме лікарем ви хочете стати? Лікарі бувають безлічі спеціальностей, як вам відомо.

П. Так, я це знаю. Я хочу стати хірургом-офтальмологом.

К. А чому саме така спеціальність?

П. Бо це - дуже важлива і благородна професія. Ці лікарі врятовують людині зір. Нещодавно моїй бабусі хірург-офтальмолог повернув змогу гарно бачити світ. Якби не цей лікар, вона напевно була б сліпа.  
  К. Розумію. Але ж ви знаєте, яка це відповідальність? Не боїтеся?

П. Ні. Я буду дуже гарним хірургом. Я вважаю, що робити свою справу треба тільки відмінно.   

К. Згодна з вами. Бажаю вам успіху. Дякую за інтерв'ю.

П. Гарного вам дня, Ганно.
Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

Коли настає моя улюблена пора року – весна, я дуже люблю відвідувати якісь особливі природні місця. Це або парк, або місце біля річки або ліс. До лісу добиратися дуже далеко, тому найчастіше ми з подругою просто гуляємо в парку. Так приємно гати за природою, яка прокидається!

Наш парк розташований біля прекрасної річки. Синьою стрічкою вона простягається із заходу на схід. Уздовж її берегів ростуть верби, купають свої гілки в чистій воді. Ця річка – особлива. В ній не можна купатися, ловити рибу. Місцева влада дуже її оберігає від негативного впливу, адже вона така красива і така важлива для нашого середовища!

Уздовж одного з берегів тягнеться наш місцевий парк. У нашому невеликому місті він один-єдиний, тому тут часто гуляє багато людей. Ми сідаємо на лавочку і милуємося красою природи. Дерева, струнко тягнуться до неба, подекуди вже замінили свіженькі молоді листочки. Вони такі красиві! Ще не обпалені сонцем, не овіяні вітрами, боязко визирають через гілочки і намагаються зловити перші сонячні промінчики. Від гілочки до гілочки літають метушливі пташки. Вони теж радіють весні. Ця зима була дуже довга і холодна, по ній скучили вже все! І, сидячи на лавочці, я починаю розуміти, що теж чекала цього всього. Нарешті! Нарешті настає весна. Милуюся красою природи: доріжки встелені першої боязкою травичкою, на кущах теж з'являються листочки. А під ними – цілий світ! Метушливі комашки починають своє рухоме життя. Бігають туди-сюди, цілеспрямовано переміщаються невеликими купками, щось шукають, чогось хочуть.

Я сиджу на лавочці і вдихаю свіже повітря. Навесні навіть дихається якось не так. Ніби легше, простіше. Вже розумієш, що вітер – не такий морозний, а сонце – не таке далеке. І від цього так добре на душі, що відчуваєш якесь єднання з цією природою, яка, прокидаючись, тягне свої невидимі рученята до далекого синього неба, такого чистого і безхмарного в пізньому березні.

Поверхня річки чиста, гладка, як скло. Здається, що можна встати і піти по ній прямо на протилежний берег. Опущені у воду гілки верб нагадують довгі руки,які купаються у ванні. Верби теж втомилися від холоду: всю зиму вони стояли на сторожі льоду і снігу, а тепер, нарешті, можуть зануритися у воду, та ще холодну, але таку довгоочікувану, рідкісну прохолоду!

Природа надихає все навколо. Так хочеться творити: писати, співати, малювати. Дістаю блокнот і олівець, починаю малювати. Несміло виводжу лінії найближчих дерев, кущів, штриху травичку. Навіть по сірому малюнку розумієш, що це вже не зима, навіть не дивлячись на те, що я не маю кольорових фарб або олівців. Міма мене пролетів метелик. Звідки вона тут? Що вона забула тут? Ще так прохолодно, і квітів ще не видно, але це маленька істота вже не дочекається, коли зможе пурхати від зелені до зелені, шукаючи зручного зупинки.

Насправді в будь-який час року природа прекрасна. Але іноді так втомлюєшся від одного і того ж пейзажу, що починаєш радіти найменшим змінам в середовищі. Ось так і я. Якісь три місяці тому сиділа, зачаровано дивилася на дзеркальну поверхню свіжого льоду на цій же річці, а тепер радію, що, нарешті, бачу темну воду. Скоро настане літо, і зелене розмаїття листя і трав буде надихати мене на нові слова! Фуух

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент

По шляху  біжать жваві струмочки, крутяться, підстрибують, танцюють, весело про  

щось буркочуть.

Українська мова Українська мова
Пошаговый ответ
P Ответ дал Студент
ЧерГуванНя пригОлоСниХ